ТВОРЕНИЯ

22.09.2010

За децата

Filed under: Без категория — Таня @ 14:50
Tags:

Последните два дни една тема не ми дава мира. Не знам до колко е умесно да пиша за това тук, но ще го направя. За убитите 238 деца от домове за умствено изостанали.Много блогъри вече писаха по темата,  като че ли се казаха много неща, но със собственият си протест искам да се включа към общата кауза.

Споменавала съм, че работя с малки деца вече 7 години, съвсем нормални български деца със семейства. За всяко едно се грижим, треперим и обичаме. Не мога да си представя, че в България деца ще умират от глад и недохранване, от занемаряване, пневмония…

Какво да направим ние? Не знам доколко разните протести и писма ще свършат работа. Трябва да променим психологията си. Да не извръщаме глава при вида на тези деца когато ги видим. Не знам кой би се решил да осинови дете с умствени проблеми в България, но трябва да се намери решение. Съгласете се да умре дете от глад в наше време не е нормално. А къде отиват всичките пари отпуснати от държавата?

Отговор не мога да дам, но мога да задам въпрос. Все пак това е началото. Който желае и реши, че има смисъл моля да пише на прокоратурата на този адрес: office_gp@prb.bg. И аз като много други се присъединявам към този апел, макар да не съм сигурна за резултата…

има 1 коментар »

  1. Таня, не знаех, че работиш с деца. Ти най-вероятно от първа ръка знаеш какво е да се гледа голям брой деца, а не знам колко по-трудни стават нещата, когато тези деца са и с проблеми.
    Наистина, трябва да променим мисленето си, за да има реални резултати, а иначе, дано се вземе експертен опит и мнение от чужбина, където за подобни деца се осигуряват частни дневни центрове и се работи много с (и изглежда се подпомагат) родителите. Всичко е свързано и със средстава, разбира се, но е „хубаво“, че този въпрос се повдигна (за кой ли път). Дано този път се тръгне към разрешаване.

    Коментар от littlethingslife — 26.09.2010 @ 16:03 | Отговор


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: