ТВОРЕНИЯ

21.12.2010

Коледно вдъхновение

Коледното вдъхновение ме посети. Даже още преди време, но в последните дни повече. Но няма какво да се лъжем – някой неща просто извадих от кутиите заедно с другите коледни украси, те бяха част от творчеството ми миналата година. Несъмнено тази година страст са ми играчките от изгорели крушки.  Има още какво да се желае по техниката ми, но това са първите ми опити. Декупажът е цяло изкуство, което не съм изучила още много добре.  Ако искате да си направите такава играчка ще ви трябва изгоряла крушка (от старите), лепило Ц200, бял латекс, четка, салфетки с различни мотиви. Първо оцветете с латекса много добре крушката и оставете да изсъхне. След това разредете с вода лепилото и си изрежете мотиви от салфетки – нека не бъдат много големи, защото няма да стане гладка играчката. Слагате мотивът върху крушката на избраното място и с напоена четка с разреденото лепило минавате отгоре. Оставяте отново да изсъхне добре и може да напръскате с лак за да се фиксират по добре елементите.

Рециклирана хартия ми е другата ми страст и нямаше как да не направя нещо. Тези камбанки са от такава хартия. И преди съм писала за нея. Този път са с листенца от роза и изсушени и стрити есенни листа. А за разкош – по една панделка.

Плетени на една кука – камбанка, снежинка и топка. Тези са от миналогодишните, които бях првила за един коледен базар. Ако плетете на една кука изобщо няма да ви затруднят. Камбанката ми е много любима. А и хората като чи ли се радваха най-много на нея. Миналата година направихме интересни неща жалко, че нямам снимки от тогава…

От прежда, която се намотава – в случая върху балон и камбанка. Много популрна техника. Отново ви е нужно лепило Ц200, балон и играчка камбанка. Надувате балонът до желаната големина, завързвате здраво с конец и отгоре слагате една найлонова торбичка. С разреденото лепило намазвате добре и започвате намотоването,  няма значение как. Добре е да покриете целият балон. Следва още един слой лепило и оставяте да изсъхне. Това става за няколко часа до една нощ. След като конците са напълно изсъхнали  развързвате балонът и махате торбичката. По същият начин става и с камбанката. Аз използвах играчка за елха камбанка.

От тези ангелчето ми е любимо! Подарявала съм много такива и мисля, че още е актуално! Снежният човек също е добра украса. Шаблон за тях за съжаление не мога да предложа, но по снимките мисля, че става ясно как се изработват.

За соленото тесто няма какво да говорим, само ще добавя, че след като се изсуши във фурната се оцветва, украсява и лакира според предпочитанията.

От вата могат да се изработят различни елементи, които да послужат за украса, а това са моите, какви са решете сами. Трябват ви игла, конец и вата. Идеята за тях също не е нова. Могат да се направят различни форми и да се украсят по различен начин.

И все пак не забравяйте, че най-добрият подарък е този, който е направен и подарен с любов, колкото и изтъркано да е това, аз не ще спра да го повтарям! Както и няма да спра да не харесвам кичозните украси по магазините (в по-голямата си част) и натрапената масовост на празника.

Днес е 21 декември – най-дългата нощ в годината! А освен това е и пълнолуние. Толкова кръгла и ясна луна не бях виждала отдавна, много й се зарадвах! Пожелавам ви да изживявате с радост всеки миг, да летите и да правете това, което ви дава живот!

Хубави предпразнични дни!

4 Коментари »

 1. Таня, Таня, колко неща си сътворила! Да е пълна година ти с много лекота, вдъхновение и сътворени неща!

  Много ми хареса споделеното за различните техники. Казваш, че повечето са известни, но все се намират хора новаци като мен :), които много се радват да видят толкова различни техники на едно място.

  Благодаря ти и приятни предпразнични дни!

  Коментар от littlethingslife — 22.12.2010 @ 8:44 | Отговор

  • Мира, винаги ме радват твоите коментари! Благодаря от сърце! Харесала съм си някой от твоите сладки, които ще приготвя! Хубави празници!

   Коментар от Таня — 22.12.2010 @ 21:43 | Отговор

 2. Таня , много красиви и интересни неща си сътворила ! Поздравления !
  Много ми хареса бялата плетена камбанка 🙂
  Сърдечни поздрави и весели и усмихнати празници ! 🙂

  Коментар от sabinaberova — 22.12.2010 @ 21:36 | Отговор

  • Благодаря! Хубави празници и на теб!

   Коментар от Таня — 22.12.2010 @ 21:45 | Отговор


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: