ТВОРЕНИЯ

27.11.2011

Панирани ябълкови кръгчета

Любимото ми време от деня е сутринта, а още по любими са ми съботно-неделните утрини, когато всичко е някак по-забавено и спокойно.

Любимият ми сезон е есента и тази година за малко да го изпусна… като че ли не успях да се насладя изцяло и пълно на красотата му. Успях все пак да хвана краят му…

Тези панирани ябълкови кръгчета се оказаха не само вкусни и лесни за приготвяне, те ме отдаличиха от делника и ми върнаха спокойствието, което съм търсела. А и някак си много добре стоят до  розите, които направих от есенни листа…

Винаги съм смятала, че есента е сезонът, който най-много ми прилича, който носи успоконие на душата ми, но някак си и тъга… явно и аз съм такава…

След времето прекарано в дерзание, вземане на решения, чудене дали е редно и правилно да постъпиш по даден начин, загуби и най-накрая така жадувания покой, смятам, че намерих своя път…

Да, обичам есента… аз съм като нея…

Не можах да направя снимките, които исках, защото не мога да снимам добре с новия апарат, но в някаква степен смятам, че улових цветовете на есента.

Разбира се в рецептата няма нищо сложно. Тя се получи една импровизация на налични продукти и време на изпълнение. Бърза и лесна, идеалната закуска събота и неделя стрин.

Продукти:

  • 2 ябълки
  • около една чаена чаша брашно
  • 1/2 ч.л. сода за хляб
  • две три лъжици кисело мляко
  • чаена чаша прясно мляко
  • чаени лъжичка канела
  • олио за пържене
  • пудра захар за поръсване

Ябълките се обелват,   махат им се семките  и се нарязват на кръгчета. Брашното се смесва със содата, прибавя се канелата и постепенно се прибавят прясното и киселото мляко. Трябва да се получи смес по-гъста от тази за палачинки. Всяко ябълково кръгче се потапя добре в сместта и се пържи в добре загрята мазнина. Отцеждат се от излишната мазнина добре върху хартия.  По желание се поръсват с пудра захар. Лично на мен ми харесаха повече така. Явно много обичам сладко.

Тук бих добавила, че на тази рецепта сигурно много биха и подхождали и подправки като индийско орехче и джинжихил, но нямах. И така се получи добре.

Това е рецепта, която бих повторила отново и отново, а аз рядко повтарям рецептите… А в комбинацията с кафе… това трябва да се опита!

4 коментара »

  1. Прекрасни снимки и чудесни десертчета са се получили!
    Хубава седмица!

    Коментар от traiana — 27.11.2011 @ 18:41 | Отговор

  2. Изглеждат много вкусно! И много спокоен сутришен разказ! И аз харесвам спокойните есенни утрини – много красиви са и ме зареждат с много позитивизъм.
    Поздрави от мен!

    Коментар от Мариана / Мечтай и ... — 27.11.2011 @ 23:23 | Отговор

  3. Честито за новия фотоапарат, Таня! Уловила си есента. И на мен ми е любим сезон. Няма нищо лошо във втората младост на природата – дърветата се сбогуват с листата си с голяма шармантност и това ми харесва, може би защото съм родена по него време и сега като разхождам малкия в парка под листата си мисля, че може би първо съм видяла есенни листа, та за това така ги харесвам🙂. Много вкусно звучат панираните ябълки. Поздрави, приятни последни подарени есенни дни и до скоро🙂

    Коментар от littlethingslife — 29.11.2011 @ 10:31 | Отговор

  4. Таня, розите от листа изглеждат много красиви, а ябълковите кръгчета изкушаващи. Звучиш ми малко тъжна, но не трябва🙂 Есента не е тъжна. В нея има много красота, човек трябва само да има очите да я види🙂 Може би не е сезон за всеки, но тези които я оценяват са много богати🙂 Това важи и за теб🙂 До скоро🙂

    Коментар от boryanailieva — 10.12.2011 @ 21:50 | Отговор


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

Блог в WordPress.com.

%d bloggers like this: